1 september 2010

Det går nog inte riktigt som man tänkt sig...

Nej, valrörelsen går nog inte riktigt som Centerpartiet har tänkt sig i Mönsterås. Även om Roland Åkesson förmodligen kan känna sig ganska så segerviss, så borde han kallsvettas något i år. Eller vad sägs om det här:

- Igår fick vi veta att Centerpartiet inte ökar bemanningen på äldreboendena, trots skarp kritik från Socialstyrelsen om personalbrist. Istället petar man bara lite i rutinerna och lägger ännu en gång över planeringsbördan på personalen som redan i en kommentar sagt sig vara stressade och därmed får än mindre tid över för de äldre. Hur rimmar det med Centerpartiets ord om att personalen är kommunens viktigaste resurs? Läs här (där man också kan se en kommentar från en anställd)
och här.

- Kommunens bristande demokrati har också lyfts fram tydligt i den här valrörelsen. Både moderata och folkpartistiska företrädare har uttryckt missnöje med hur Centerpartiet styr och ställer. Vidare har oppositionen så sent som idag belyst hur illa man tar hand om motioner i fullmäktige. Ibland behandlas dom inte på flera år. Högst anmärkningsvärt, även om det inte var en nyhet för mig. Jag har ju själv i flera artiklar belyst de demokratiska problemen i Mönsterås. Demokrati är ju så mycket mer än att rösta i fria val vart fjärde år.

- Roland Åkesson (C) vägrar ge sig in i debatten. Förvisso såg han sig tvingad att vid ett tillfälle gå i svaromål tidigare i somras när Socialdemokraternas företrädare hade skrivit ett debattinlägg. När jag skrev en debattartikel för Barometern/OT hade Roland inget att komma med. Ansåg han det inte vara den demokratiska mödan värt att gå i svaromål gentemot ett litet parti eftersom han själv är så stor? Eller insåg han att han faktiskt inte skulle kunna vinna debatten?

- Skolfrågorna verkar hållas aktuella hela valrörelsen, något som Centerpartiet inte vill. Detta är deras absolut svagaste punkt som berör en stor grupp medborgare. Sluta inte påpeka hur långt ner Mönsterås skolor rankas i oberoende undersökningar. Och det är förstås inte lärarnas fel, som Centerpartiets företrädare menade att det var.

- De bosatta på Oknö och andra kommuninvånare rasar över kommunens Oknöpolitik både vad gäller de befintliga tomterna och de nyplanerade strandnära tomterna.

Oavsett hur det går i valet så känns det som att kritiken mot de styrande så sakteliga ha börjat slinka förbi Centerpartiets grindvakter och nå ut i offentlighetens ljus.

Självklart så är det min förhoppning att några ville rösta på Mönsterås Demokratiska Trygghetsparti. Min nästkommande förhoppning är att de som inte vill det röstar på något annat parti än Centerpartiet så att makten sprids.

Jag återkommer snart med en sammanfattning av vad Mönsterås Demokratiska Trygghetsparti vill göra i Mönsterås - både som text och som videotal.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Det där med centerpartistiska grindvakter är intressant.
I Östran så skrevs en artikel "Klart dyrast i landet" om tomträtter ute på Oknö.
http://www.ostran.se/nyheter/moensteraas/klart_dyrast_i_landet

Jag reagerade över skribentens sätt att personligen beskriva Roland Åkesson i positiva och upphöjande ord...som t.ex "Centerveteranen hade svar på alla frågor"...eller "Rolands show"...det finns fler i texten.

Jag fyllde kommentarsfältet under artikeln med synpunkter om hur man passade på att höja upp en person istället för sakinnehåll.
Tror ni den kom med,,?
Jag skrev till Östran och tyckte det var dålig stil att inte våga ta med min kommentar.

Chefredaktören ville veta vad jag skrivit, så skulle han se vad han kunde göra...han fick en kopia av min kommentar....sen har det varit tyst !

Man kan inte säga annat än att det är ynkligt av en tidning om än en landsortsblaska ,att inte våga ta en debatt om innehållet i en artikel...eller om hur den är skriven./Robert

Jonny sa...

Ja, jag lade också märke till journalistens underliga formuleringar. Kände inte igen journalistens namn. Om han nu inte lyfte upp Roland så måste han ha raljerat, men det är inte lätt att veta vilket.

Anonym sa...

Barometern rapporterade från samma tillfälle och den är skriven på ett sakligt och objektivt sätt....väsensskild från Östrans som nästan känns lite pinsam.
Jag hade också den tanken att han driver lite med RB, men ordvalet och fokusen på RB's personliga kvaliteter säger faktiskt något annat tycker jag.

Man märker att valrörelsen är inne i slutspurten när inte ens journalisterna kan hålla sig från att avslöja sina sympatier/Robert

Jonny sa...

Ja, det har du rätt i. Trist.

Anonym sa...

När han höjde tomthyran på Oknö med 400 procent är det väl inget annat än grovt ocker. Straffet för grovt ocker är 3 års fängelse. Det skulle han väl behöva för att vila upp sig efter 25 år som diktator.