14 september 2010

Svenskarnas Parti - ett renodlat rasistiskt nazistparti

Svenskarnas Parti - ett renodlat rasistparti
Svenskarnas Parti har idag fått viss uppmärksamhet i Barometern/OT eftersom de ställer upp i kommunalvalet i Mönsterås. De har också besökt gymnasieskolan i Mönsterås vilket väckte visst rabalder.

Låt oss nu vara tydliga. Svenskarnas Parti hette tidigare Nationalsocialistisk front. De är inte bara lite allmänt beigebruna, invandrarfientliga och inskränkta som Sverigedemokraterna, utan ett renodlat nazist- och rasistparti. De bygger sin invandrarpolitik på tydliga genetiska resonemang om att bara den med genetiskt ursprung i Västeuropa skall få bo i Sverige.

Svårt hitta lokala kandidater
Denna information är betydligt viktigare än Expos kartläggning som visar att ett flertal av ledarna i Svenskarnas parti rör sig i nazistkretsar och är dömda för brott, så även de kandidater som står på Mönsteråslistan. Johan Adolfsson är bland annat dömd för rattfylla och Line Jern för misshandel. Politik handlar ju även om personligt förtroende och därför bör det kanske ändå nämnas, även om jag personligen inte vill döma någon för personliga tillkortakommanden. Media brukar ju ändå rapportera om Mona Sahlins kontokortsschabbel och moderaternas TV-licensfiffel. Jern verkar dessutom vara mantalsskriven i Karlstad om än just nu bosatt i Blomstermåla. För att få kandidera till fullmäktige måste man vara skriven i rätt kommun senast dagen före valet. Detta visar att partiet uppenbarligen har svårt att hitta lokala kandidater. Kandidat Adolfsson står skriven på samma adress i Blomstermåla.

Mönsterås var ett litet nazistnäste
Varför har då partiet valt att ställa upp just i Mönsterås som en av 8 kommuner i landet? Kanske för att man i valet 2006 fick hela 23 röster (0,28%) från Mönsterås i riksdagsvalet – klart flest i hela Kalmar län procentuellt sett. Mönsterås gjorde sig dessvärre känt att under de första åren av 2000-talet vara ett litet nazistfäste och man hade en liten organisation här som jag tror hette något med Stranda. Man får onekligen skämmas och hoppas att det här lilla tramspartiet inte får mer än några ströröster.

Till sist en principdeklaration. Vissa tycker man skall tiga ihjäl partier av den här kalibern. Men jag intar här en klassiskt liberal ståndpunkt och menar att man skall syna vad partierna står för och sedan argumentera emot. I en sann demokrati vågar man argumentera emot de mest avskyvärda ideologier, även om de får oförtjänt med uppmärksamhet. Vad jag anser om invandring etc kan du läsa på följande länk.

12 kommentarer:

Bert sa...

Jonny, om du nu tycker så fasligt illa om "Svenskarnas Parti" hur kan du då samtidigt tycka att ISLAM är en ism/ideologi som du kan omfamna med ditt kristliga kärleksbudskap.
Det finns ytterst starka kopplingar mellan Islam och Nazism vilket du som historiker borde vara insatt i.
Nazismen har sitt ursprung i det tidiga 1900-talets islamska Turkiet och gruppen "Ung Turkarna" vilka praktiskt ombesörjde folkmordet på Armenierna (ca 5 miljoner slaktades, mestadels med sablar).

Hur är det möjligt för dig att förkasta den ene och omfamna den andre när de har samma värdegrund.

Jonny sa...

I stort sett finns det bara en variant av nazism. Däremot finns det flera varianter av Islam. Du skriver om den militanta varianten av Islam. Den har varit mer eller mindre stark under olika perioder av historien och då varit intolerant och nyttjat våld såväl militärt som ibland rena folkmord. Jag ska vid något tillfälle faktiskt ta och skriva en artikel om detta. Just nu känns det inte så aktuellt för svensk inrikespolitik.

Bert sa...

Visst finns det flera varianter av Nazism, exv Facism och Kommunism.

Islam är, har alltid varit och kommer alltid att vara en extremt militant politisk religion.
Visst, det finns några få sektliknande grupper inom islam som exv de "dansande dervischerna" men de är som sagt en ytterst liten skara.

INTE AKTUELLT FÖR SVENSK INRIKESPOLITIK skriver du!
Det är i högsta grad en aktuell fråga nu när Sverige översvämmas av dessa av de flesta svenskar oönskade extrema religiösa to.- j.v... .

Jonny sa...

Fascism och kommunism är ju inte nazism. Det torde du vara relativt ensam om att tycka. Möjligtvis besläktade. Du ger trots dina åsikter ett intryck av att vara relativt beläst, Bert, så varför denna ideologiska sammanblandning?

Den militanta islamismens folkliga förankring varierar över tid och historiskt sammanhang. I Sverige torde de flesta muslimer vara fredliga, även om det givetvis finns avarter här också. Men det problemet finns knappast i Mönsterås. Det är helt enkelt en icke-fråga i kommunalvalet i Mönsterås.

Anonym sa...

Bra skrivet!

Bert sa...

Ok Jonny, Nazism, Fascism och Kommunism är tre ismer som när de definieras i uppslagsverk och läroböcker är separerade på grund av ett antal olikheter som är av mera akademisk natur än vad de reale gjorde/gör skillnad i verkligheten.
I den internationella vetenskapliga forskningen används idag benämningen "Fascism" som en övergripande term för Nazism, Fascism och liknande extremrörelser som Islamism och Kommunism.
Inom östblocket användes "fascist" som synonymt med Nazistiska, Fascistiska och andra auktoritära ideologier.
Så jag är inte så illa ute vad det gäller att likställa de tre ismerna som du vill påskina.

Vad jag menade med "varianter av Nazism i mitt inlägg var att de uppvisar ytterst stora likheter i sitt praktiska utövande av makten, att de sedan på pappret uppvisar div olikheter har ingen som helst betydelse.
Kommunism, Nazism, Facism och Islamism är ytterst närbesläktade i sin syn på hur och med vilka medel de kan tänka sig använda för att ta sig till sina slutmål.

När det gäller släktskapet mellan Kommunism och Nazism sa Hitler att det inte var några som helst problem med att få en kommunist att bli Nazist. Hitler hade ju onekligen egna erfarenheter av detta då NSDAP bildades i Weimarrepublikens Tyskland i början av 1920-talet. Missnöjet med digra krigsskadestånd, massarbetslöshet osv bland olika grupperingar som bolsjeviker, friskyttar, socialister mfl var enormt stort vilket gjorde att folk från dessa grupperingar smälte samman i DAP senare NSDAP.
Man kan säga att Nazismen är en kompositideologi innehållande kommunism, fascism och praktiska erfarenheter från den UNG TURKISKA/ MUSLIMSKA/ISLAMSKA utrotningen av Armenier i Turkiet de sista decennierna av 1800-talet och de två första dito av 1900-talet.

Jonny, svara på min fråga från min första kommentar: hur kan det vara möjligt för dig att förkasta den ene(Nazismen) men omfamna den andre(ISLAM) trots att de i realiteten har samma värdegrund.

Jonny sa...

Det finns så klart både skillnader och liketer mellan olika ismer. Men att kalla fascism och kommunism för grenar av nazismen är fel. Vad gäller din avslutande fråga så hänvisar jag till mitt svar ovan som borde duga gott.

Bert sa...

Rent tidsmässigt så är Kommunismen givetvis grundfundamentet för främst Nazism men Fascismen finns definitivt med i släktträdet.
Man kan också uttrycka det som att Nazismen är en gren av Kommunismen.
Att notera: det är vid i stort sett samma tidsskede, efter första världskriget som de tre ismerna gör stor politisk entré, dock något fasförskjutna.
Som du vet så var Nazister, Fascister och Kommunister militärt allierade fram till den 22 Juni 1941 då Tyskland helt plötsligt anföll Sovjetunionen och bröt den ca två år gamla Molotov - Ribbentroppakten. Dessförinnan hade ju tyskar och sovjeter delat Polen mellan sig så nog var de söta bröder alltid.
Sovjeterna upplät fram till 1941 dessutom stora landområden till tyskarna där tyskarna utvecklade och utprovade en stor del av sin militära utrustning, återigen,så nog var de söta bröder alltid.
Du vill säkert anföra att den stora skillnaden mellan Kommunism och Nazism är antisemitismen hos Nazisterna, vad som inte har framkommit i historieböckerna av PK-skäl är att Stalin precis som Hitler hade långt gågna planer på att utrota ett stort antal Judar.
Så, likheterna är större än olikheterna mellan två tvillingar.

Nej, jag är inte nöjd med ditt svar angående ditt omfamnande av Islam men avståndstagande av Nazism.
Jag är säker på att din acceptans av Islam beror på att det är en gudsreligion medan Nazism är sprunget ur ateism, dessutom anser du ju att gudsreligioner har företräde framför andra ismer då religionerna har funnits så mycket längre än de rent politiska ismerna.
Ditt ståndtagande för Islam kommer givetvis ur det att du själv är djup religiös och därmed känner stor samhörighet med de som tror på samma gud, profeter, apostlar och förfäder ur den gemensamma ursprungsreligionen, Judendomen.
Man kan säga att ditt förhållande som kristen till Islam är detsamma som det som var mellan kommunister och Nazister.

Jonny sa...

Jag förnekar inte släktskapet mellan ismerna. Alla tre har sina rötter i upplysningens idéer på 1700-talet, där det började frodas idéer och utopier om ett paradis på jorden - utopier som när de skulle förverkligas dock ledde till blodbad. Ismerna är på ett sätt att betrakta som religioner - därvid lag finns likheter med både Islam och Kristendom. Stalin/Htler, klassen, folket istället för Gud. Det klasslösa samhället istället för himmelrike etc. Låt vara att jag anser att de sekulariserade ismerna ställt till mycket större skada än religionerna.

Jag har försökt förklara att det inte finns något Islam i singularis, utan flera olika varianter. De fredliga varianterna måste man acceptera i ett samhälle med religionsfrihet. Avarterna ber jag som sagt att få återkomma till. Just nu tar mycket annat min tid.

Bert sa...

Kan du ange vilka varianter av Islam som skulle vara fredliga.
Kan ju knappast vara de två stora grupperna av shiiter och sunnimuslimer, inte heller wahabister.

Jonny sa...

Det handlar väl mer om människor. De allra flesta människor inom Islams stora riktningar är väl som folk är mest - de tillber sin gud, knegar på och lever familjeliv. Sedan finns det alltid människor som driver saker och ting till sin spets och tar till terror. Kan jag återkomma till det när jag har mer tid?

Bert sa...

OK!