6 augusti 2011

John Pohlman bjöd på fint väder och gladjazz

Den gamle meteorologen och väderpresentatören John Pohlman och hans medmusikanter bidrog till att årets hembygdsfest i Mönsterås blev ett trivsamt evenemang. Klicka på bilden för större format.
Sveriges Cultband
Att John Pohlman fortfarande har koll på vädret råder det ingen tvekan om. De 450 besökarna i hembygdsparken kunde, utöver det trivsamma programmet, nämligen njuta av ett sällsynt behagligt sommarväder. Efter det inledande festtåget och hälsningstalet så satte festen full fart med Sveriges Cultband, som visade sig spela medryckande folkrock med inslag av country. Visserligen gick nästan alla låtar i samma takt, men det var riktigt trevligt. Fattades bara en bardisk och ett par pilsner.

Sveriges Cultband bjöd på medryckande musik och roligt prat. Dragspelaren var väldigt duktig.

Alf Sundin
Därefter höll Alf Sundin från Karlstad ett kåseri.  Alf bodde i Mönsterås en stor del av sin barndom på 1940- och 1950-talen och delade med sig av sina minnen och funderingar; ett intressant och uppskattat inslag. Kåseri för kanske tankarna till något sorglöst, men Alf fick med en och annan tankeväckande poäng.
Alf Sundin berättade.

Revelj
Därefter spelade mässingssextetten Revelj härliga toner från parkpaviljongen, vilket förde tankarna till hur det kan ha låtit på äldre tiders fester.

John Pohlman Trio
Till slut var det så dags för John Pohlman trio att spela gladjazz. Gillar man inte jazz och avigheter så kan ju jazzkonserter bli något enerverande, men jag tror ingen blev besviken. Dels är ju Pohlman en person som man växte upp med och därför rolig att beskåda bara av den anledningen. Dels bjöd han på många fantastiskt roliga berättelser i mellansnacken. Bara det var värt inträdet. Men det är klart att musiken också var begriplig med ett trevligt sväng.
Andra aktiviteter
Utöver uppträdanden kunde barnen åka hästskjuts och brandbil. Man kunde också se veteranbilar och titta in i hembygdsparkens olika hus. Även en smed fanns på plats och visade hur hantverket går till. Damklubben serverade kaffe och den som ville kunde köpa lotter. Själv vann jag både en hemlagad ostkaka och en fin lampa.

Dottern åkte brandbil.

Inga kommentarer: