26 oktober 2011


17 kommentarer:

Anonym sa...

Ytterligare ett exempel på centerpartiets brist på respekt för givna regler. Samma sak har hänt när en aktiv centerpartist fick miljöpriset. Att framhålla sig själva på detta sätt visar på dåligt omdöme

Anonym sa...

Är detta sant!? Obegripligt pinsamt i så fall. Jäv flera gånger om. Trist för alla.

Anonym sa...

Hela Kulturnämnden borde avgå. De har gjort bort sig totalt. /Lennart

Anonym sa...

Att de vågar mygla så öppet! Men tidningarna kommer väl bara att nämna vem som vann och motiveringen. Värre än i Starke man.
Kulturnissen

Roland sa...

Dom kommer förstås säga att du skriver i egen sak. Men hur man än vänder och vrider på det här så har kulturnämnden gjort ett uppenbart fel och dragit löjets skimmer över sig.

Anonym sa...

"Klia min rygg så kliar jag din"....:/...jääääääääääävigt så det bara sjunger om det...tviiiivaale./ Ci@

Anonym sa...

Du är bara avundsjuk och bitter över att dina akademiska meriter inget är värt här i M-ås.
Lika bra att du inser att du måste flytta till ett ställe där du kan anses vara en positiv unikitet, kanske Tristan Da Cunha.

Jonny sa...

Kan du inte läsa innantill? Det här har inte med mig att göra. Strunta i mig och se fakta. Mygel och fusk från början till slut. Inte så svårt att se om man vill. JAg är för egen del ytterst tacksam att jag slapp tacka nej till priset.

Håkan A sa...

Hej Jonny!Var det bara föreningskompisar och partikamrater som röstade på Mona H.Var fanns de andra partirepresetanterna?Någon reservation?Jag tycker Mona H.Är mycket väl värd priset och jag hoppas att hon inte bryr sig om fnuttigheter. Håkan Axelsson.

Jonny sa...

Håkan: Spelar ingen roll om representanter från andra partier röstade för. Det förändrar inget vad gälelr det olämpliga i beslutsproceduren. Likaså handlar det inte om huruvida Mona är värd priset eller inte. Då har du missuppfattat min poäng. Mona är säkert värd priset, vilket jag också skriver. Problemet är att beslutet är fattat av hennes partikamrater och föreningsvänner. Så får det inte gå till oavsett om hon är värd det. Det skulle inte fungera någon annan stans i samhället och ska förstås inte accepteras i Mönsterås heller.

Roland sa...

Några försöker rikta uppmärksamheten bort från grundfrågan. Det här handlar ju inte om Jonnys eventuella bitterhet på Mönsterås kommun eller om Mona är värdig stipendiat. Det handlar om huruvida det är lämpligt att Kulturnämnden utser en egen ledamot, att partikamrater utser en partivän, att en föreningsordförande är med och väljer sin sekreterare och föreningsmedarbetare. Svaret är att det inte är lämpligt. Och det är en viktig fråga. Det handlar om förtroendet för Mönsterås Kommun. Stå på dig Jonny.

Jonny sa...

Roland: Tack! Jo, jag är medveten om att det finns dom som inte kommer att fokusera jävfrågan utan istället ta fasta på det dom tror är min missunnsamhet etc. Bara för att någon är värd ett pris betyder inte att det är ok att partivänner och föreningskompisar beslutar om det. Det är ju liksom grundkurs A-nivå att begripa. Att sedan en och annan tror att jag är sur då jag inte fick priset har ju inte det minsta med jävfrågan att göra. Grundkurs A i logik. Herregud! Jag skulle helt ärligt ha tackat nej till priset. Är inte intresserad av utmärkelser. Däremot är jag intresserad av att saker går rätt till. Mönsteråsmygel är det värsta jag vet oavsett var den dyker upp.

Anonym sa...

Ett bra exempel på en sk jävsituation skulle t ex vara att soc. nämndens ordförande skulle kräva förtur i särskilt boende kön för sin gamla mor eller att en handläggare skulle handlägga sina släktingars ärenden..inte så många avslag där inte...det här är oacceptabelt av en nämnd....dags att damma av förvaltningslagen och kommunallagen...detta är så "jävigt" att det svider....du har rätt, Jonny.
Hälsningar/Lilla Stumpan

Jonny sa...

Lilla Stumpan: Ja, det är en bra jämförelse. Inom socialförvaltningen skulle det ju inte vara möjligt med den här sortens jäv. Där kan man förstås inte ge socialbidrag eller hemtjänst till en vän eller släkting bara för att den personen har rätt till det eller är värd det. Uppenbarligen är det inte lika noga inom det kulturella.

Anonym sa...

Kommunen behöver någon som pekar på konstigheter som förekommer och det finns tyvärr en tystnad i detta samhälle som gör att vissa kan bete sig som de vill. Jag tycker Jonny gör helt rätt och vi är flera som ställer upp på hans sida

Anonym sa...

Jonny gillar visst utmärkelser. Jonny blev till tårar rörd av den utmärkelse som A-lagsspelarna i M-ås GIF gav honom för någon vecka sedan.
Citat, Jonny:"Jag har som principiell inställning att aldrig ta emot en officiell utmärkelse."
Ovan skrivet är ju bevis på grovt paradoxala drag hos Jonny.

Jonny sa...

Ha, ha, ha, ge dig! En fotboll från ett fotbollslag är ingen officiell utmärkelse. Det var bara ett bevis på uppskattning från en ideell förening som jag var helt ovetandes om tills jag fick bollen.