18 september 2012

4 färska Mönsteråsnoteringar

1. Mönsterås Kommun verkar vilja påskynda rivningen av mekaniska verkstaden sedan hembygdsföreningen sagt sig vilja bevara den. Den siste som har kvar saker där lär ha fått direktiv om snabbevakuering.

2. Vänsterpartiets Christer Ohlsson skrev häromveckan på ett dokument tillsammans med de andra partierna, utom SD, där man sade sig vara emot en folkomröstning om de 12 flyktingbarnen. Nu har han dock skrivit på listan som förespråkar en folkomröstning, enligt Östran. Han påstår sig ha gjort det ena som partiföreträdare och det andra som privatperson. Jaha, smart kille. Bara växla identitet så där. Att stå vid partiets linje även privat borde förstås vara en självklarhet, annars uppstår en diskrepans som brukar benämnas falskhet och hyckleri. Hoppas nu att den nämnde Ohlsson inte hamnar på Vänsterpartiets lista inför nästa val. Detta bevisar bara en sak…den politiska skalan ska inte ses som en höger-vänsterskala utmed en linje, utan som en cirkel där ytterligheterna möts. Tyvärr finns det så mycket inskränkthet och gnäll och "jag är minsann inte rasist, men.....snattar....inte riktiga flyktingar....knarkar...kostar"-snack. Nähä. Jag föredrar faktiskt en tokdum ärlig rasist framför elaka, snåla, ogina, inhumana jävlar som bara snackar skit om invandrare, men gömmer sig bakom att de minsann inte är rasister. För vad menar dom? Ska vi inte hjälpa flyktingar bara för att vissa snattar, knarkar och slåss? Just dom behöver väl extra stöd. Varsegod och gör en insats för dom istället. Hur j-la dum får man lov att vara. Är så j-ligt trött på ytliga, dumma resonemang från folk som oftast inte har en aning om mycket. Ibland vill man bara packa och göra som den där SD-företrädaren i Mönsterås - emigrera till Norge.
3. Och så har vi buset i hembygdsparken var och varannan helg där vanligtvis 15-20 ungdomar, oftast berusade i olika grad, stökar och ibland förstör. Polisen får rycka ut. Hoppas man inte bara avvisar dem, utan tar deras namn, kontaktar föräldrar och försöker spåra dem som har försett dem med alkohol. Jag frågar förstås som alla andra med lite vett kvar – var finns föräldrarna till dessa ungdomar som skulle behöva lite gränser och omsorg från vuxenvärlden. Nästa helg är jag på plats. Var så säkra på det.

4. Kort efter att Mönsterås Bostäder hade renoverat radhusen i Mölstad för några år sedan så infördes individuell avgift för vatten och fjärrvärme. Samtidigt fick vi en display i hallen där man skulle kunna läsa av aktuell förbrukning för varje dag och för varje månad. I början fungerade den i alla fall ibland, även om den allt som oftast visade helt horribla siffror. Men sedan ett par år är displayen helt svart. Så nu kan ingen läsa av sin förbrukning. De gånger den har fungerat så har den varit till stor hjälp och man har lättare kunnat hålla nere förbrukningen, vilket inte minst är viktigt vintertid då kostnaderna för fjärrvärmen lätt rusar iväg. När jag pratade med bostadsbolaget så talades det om att vi snart skulle kunna logga in på Internet och läsa av vår förbrukning. Men inget har hänt.

1 kommentar:

Andy sa...

2. Hahaha. Vilket ess! Håller med dig om att smygrasismen är värst. De (rasisterna) är ofta den största anledningen till att integrationen går i stöpet. När man läser blogginlägg av SD-folk och kommentarer av desamma verkar ett genomgående tema vara att flyktingar måste tillföra något. Att de flytt från sitt land pga krig eller vad det nu än må vara verkar vara helt off-topic. Självklart flyr de för att få det bättre, men även om ett liv på bidrag i Sverige är bättre än ett liv under krigsförhållanden i något annat land, är ett liv på arbetsmarknaden bättre. Det finns ju svenskar som också lever fint på bidrag, känner själv ett par stycken som aldrig skulle kunna tänka sig att jobba, och aldrig heller har jobbat. Är det skillnad då för att man är etnisk svensk?

4. Varför ska man behöva läsa av det på nätet? Har man nu satt upp en dosa på väggen är det väl lika bra att se till att den funkar? Eller?