16 februari 2013

Sossepolitiker kuppades fram till tjänst

Så tillsätts tjänster i Svenska kyrkan
Läste i dagens Barometern/OT (som ännu en gång har gjort ett kanonjobb) hur man tillsätter tjänster i Svenska kyrkan i Mönsterås. S-ledaren Robert Rapakko (invald i kyrkoråd och kyrkofullmäktige) har fått en tjänst som kyrkogårdsvaktmästare, trots att det för en vanlig läsare framstår som att minst två sökanden borde ha gått före, och trots att kyrkonämndens arbetsutskott föreslog en annan sökande.

Icke önskvärd
Först fick en man med 25 års erfarenhet signaler att han inte var önskvärd och drog i sista stund tillbaka sin ansökan efter minst sagt konstig behandling.

Kuppen
Nu återstod två kandidater. Kyrkonämndens arbetsutskott röstade och Rapakko fick 2 röster och den andre sökanden 3. Facket hade inga invändningar och därmed borde allt ha varit klart. Återstod bara för kyrkonämnden att fatta det formella beslutet. Men då hade Annika Tengel (S) uppenbarligen bestämt sig för att göra en kupp och hjälpa fram sin partikollega Robert Rapakko till tjänsten. Plötsligt lägger Tengel fram Rapakko som motförslag och i den följande slutna omröstningen får Rapakko sju av rösterna.
Kompisarna i kyrkonämnden
Sossen Annika Tengel hävdar att det bara sitter tre sossar i nämnden och att därför fyra från andra partier också röstat på honom. Därmed skulle det då inte handla om fusk, enligt henne. Men nog vet Annika att partitillhörigheten inte är det viktigaste i Mönsterås. Ingår man i de rätta nätverken och känner rätt personer så får man de nödvändiga rösterna. Rapakko fick helt enkelt sin tjänst av sina kompisar i kyrkonämnden.

Några har tagit trixandet väldigt hårt. En kyrkopolitiker har avgått och sju andra har reagerat. Det har visst varit både tårar och hårda ord. Den karaktärsfaste centerpartisten Sivert Carlsson inser förstås hur illa detta har skötts. Ja, läs tidningen så får ni en bättre bild av läget.
Nå, det här är det bästa exemplet på länge som visar hur det funkar i Mönsterås. Man blir bara uppgiven. Det här innebär att jag under inga som helst villkor kommer att stötta S med mitt parti i nästa val. Det här var sista droppen. Ja, inte genom något annat parti heller. Jag kör mitt eget race helt oberoende. Orden tar slut när man ser detta solklara mygel. Hoppas ingen behöver undra mer hur jag får inspiration till min deckare.

Totalt sökte 83 tjänsten.

Ni kommer väl ihåg biltrixandet med samma Tengel för drygt ett år sedan.

7 kommentarer:

Anonym sa...

eftersom jag vet vem mannen med 25 års erfarenhet är så är jag 110% säker på att han hade passat mycket bättre som kyrkogårdsvaktmästare !! Jag lider verkligen med honom när "arbetskamraterna" skickar signaler om att han inte är önskvärd...
Nu blev det en rejäl nitlott när Rapakko fuskades fram till tjänsten..


Anonym sa...

Varför sa Jens Robertsson upp sig? Kan det vara så att ett annat jobb väntar?!Misstänker att han ska skolas in nu för att ta över Åkessons jobb.

Jonny sa...

Har fått en kommentar som jag inte kan publicera i sin helhet utan att ha mer på fötterna. Men den går ut på att Robertsson sade upp sig av helt andra skäl, att han har ett nytt arbete och knappast är aktuell för Åkessons jobb. Jag håller med kommentatorn, men kan inte släppa igenom vissa ord.

Jonny sa...

Jag utgår ifrån att Rapakko inte ligger bakom agerandet i nämnden och hans kapacitet som vaktmästaren vet jag inget om. Det är Tengels och ytterligare någras agerande som jag reagerar på. Så oerhört fult att kuppa in en partivän och kyrkoengagerad på det sätt som gjordes, samtidigt som behandlingen av de andra två som var med på slutet inte verkar schysst helt enkelt. Visst har jag genom åren skrivit om mycket konstigt i Mönsterås, men frågan är om inte det här tar priset. Den lilla tro jag hade kvar på människors renhårighet är definitivt borta. Kommunens ovilja att diarieföra brev är möjligen på samma nivå.

Anonym sa...

Jo, men självklart är mannen med 25- års erfarenhet lämplig. Så även en annan sökande, men nu har man utsett Robert, som sitter både i kyrkorådet och i kyrkonämnden. Är inte det jäv? Eller är församlingen numera en symbios med socialdemokratiska partiet? Pinsam svågerpolitik kallas det. Mitt förtroende för S och för församlingen är körd i botten. Kanske dags att börja lyssna på församlingsmedlemmarna istället för att köra klubben för inbördes beundran!!!!

Jonny sa...

Ja, det kan man ju bara instämma i.

Anonym sa...

Hej Jonny.
Var häromdagen upp på gamla kyrkogården, blev då både ledsen och arg när man ser hur illa kyrkogården sköts nu för tiden. Inte en enda häck än sålänge denna sommaren är rensad från ogräs. I många av häckarna så är ogräset 40-50 cm högt. Kanske du har tid och lust att ta dig en tripp upp på kyrkogården och se läget själv och sedan kanske skriva något om att ? Så få man hoppas att det hjälper för ledningen på församlingshemmet verkar inte bry sig om hur det ser ut på kyrkogården. Värst är det i häckarna på den delen av kyrkogården som ligger mot Mölstadskolan. Just dom häckarna mot skolan rensades inte någon gång på hela förra sommaren.