9 oktober 2013

Nu är det dags igen! Vikt och kroppsvolym ska förminskas


Nu är det dags! Igen, kanske någon tänker. Jo, jag är medveten om att jag förbrukat allt förtroendekapital när det gäller min förmåga att gå ner i vikt. Det stör mig förstås att jag på just det här området inte har lyckats genomföra det jag har föresatt mig att göra. Jag är van att sätta upp ett mål och nå fram.

Men hösten är en bra tid att göra ett nytt försök och jag vet ju varför jag inte har lyckats. Jag har ju inga problem med alkohol eller andra droger, men lider av både sötsug och framför allt chipssug. Det kräver en oerhörd disciplin för att stå emot och lyckas. Tror man måste definiera sig som missbrukare av godsaker innan man gör de förberedelser som saken kräver.

Några extrema dieter hit eller dit har aldrig lockat mig. Det mesta är dumheter. För mig har det alltid handlat om att äta normalt istället för överdrivet mycket och att drastiskt skära bort godis. Detta kombinerat med promenader ska räcka för att gå ner i vikt. Det handlar kort och gott om att förbränna mer än man stoppar i sig. Men eftersom vår dotter som är smal behöver äta riktig rejäl mat så får jag väl helt enkelt göra en egen matvariant vissa dagar.

Men nu är det dags att lyckas. Min huvudsakliga strategi är att ersätta godsakerna med frukt. Det gäller att alltid ha frukt hemma helt enkelt. Jo, men frukt innehåller socker, säger somliga. Ja, men vad är alternativet? Frukt är alltid bättre än en chipspåse eller en chokladkaka. 

Jag blev inspirerad till min nystart när jag läste Kim Ahlqvists blogg där han mycket klokt resonerar kring hur han gör. Kommer att modifiera den något så att den passar mig, men det blir helt klart åt det hållet. 

Jag är väldigt motiverad att lida. Jag ger ingenting för de där ”gå ner i vikt och ät som vanligt”-dieterna. Man måste helt enkelt ställa in sig på att lida när hungern kommer för tidigt, att avstå mycket av det goda som min hjärna har vant sig vid. 

Utgångsläget
Vikt: 120,3 kg
Längd: 194 cm
BMI: 31, 9 (=fetma)
Midjemått: 127
Målsättning: 90 kg.

Inga kommentarer: