28 april 2009

Det blev ingen upprustning av lekplatserna i Mönsterås - bara stökigare


En grushög ligger kvar vid lekplatsen i Mönsterås efter den sk upprustningen.

Protester i Högsby
I Högsby protesterar nu barn och föräldrar mot kommunens planer på att ta bort ett antal lekplatser i besparingssyfte. Om detta kan man läsa i Barometern/OT och här.


I Mönsterås tog man bort lekplatserna i smyg
I Mönsterås tog man också bort ett antal lekplatser för tre månader sedan. Men där var man smartare och agerade i smyg via Mönsterås Bostäder. Plötsligt en dag var bara grävskopan där och så slapp man ta diskussionen.


Inga större protester i Mönsterås
Jag uppmärksammade förstås detta på bloggen och tipsade även Barometern/OT som gjorde en artikel. Jag menade att det var synnerligen klantigt och kontraproduktivt agerat av bostadsbolaget. Om man vill få fler barnfamiljer som hyresgäster så tar man väl inte bort lekplatser. Några vidare protester från barn och föräldrar, som i Högsby, blev det aldrig.


Det blev ingen upprustning - bara stökigare
Mönsterås Bostäder lovade dock att de kvarvarande lekplatserna skulle rustas upp. Hur blev det med den saken? På vår dotters lekplats tog man bort två gungleksaker, två klätterhus, två hängredskap, stegen till rutschkanan och en jättestor sandlåda. Vad fick vi? Jo man bytte gungställning (om den nya är bättre kan diskuteras) och ersatte den stora sandlådan med en minimal. Tillkom gjorde också en stor grushög. Vidare ser det hemskt ut där stegen till rutschkanan förut låg. Talet om upprustning var kort och gott inte förenligt med sanningen.



Där stegen till rutschkanan låg ser det inte så trevlig ut.

1 kommentar:

Anonym sa...

FRA. IPRED. ACTA. ETC.

Vi står alla under attack. Uppifrån.

Monopolkapitalets raka rör till Dem I Regeringet.

Land skall med Hot styras!

Det mäktiga Samhällets inställning till den lilla värnlösa människan präglas av totalt nådlöst illvilligt - RÄTTSHAVERI.

Bravo, statsministern. Bravo, bravo, bravo.

Ut ur EU fort som fan. Det är vad som gäller för folket. Så länge vi har tillstymmelse till demokrati.

Opinionen? Jag tror det vänder nu. Reinfeldt gör en Sahlin - och schabblar fullständigt bort ett unikt guldläge. Historisk genomklappning nr 2.

Han har ju nu en gång för alla avslöjat sig som en TYRANN!

Valet 2010? Ojojojoj...

- Peter Ingestad, Solna