12 maj 2009

Dagarna då jag gjorde politikerna nervösa, rastlösa och överspända


Inte den största och bästa artikeln, men den roligaste att göra (klicka på bilden för större artikel)

Smått och stort på lokalredaktionen
Förra våren hjälpte jag till lite på Barometern/OTs´ lokalredaktion i Mönsterås. Eftersom jag var novis fick jag börja med några mindre notiser och småartiklar. Men jag fick också göra ett par längre reportage med historisk anknytning, vilket förstås var givande för mig och rönte uppskattning hos läsekretsen som var trött på snuttifierade lättmjölksartiklar och ville ha lite rejäl föda.

Politikerna blev nervösa, rastlösa och överspända
Tyvärr fick jag aldrig bevaka de tunga politiska frågorna och några revolutioner och kommunalhusstormningar inträffar ju aldrig i Mönsterås. Inte ens en liten husockupation med tillhörande polisbrutalitet kunde jag rapportera om. Hur som helst -min blotta närvaro på redaktionen gjorde politikerna i kommunhuset nervösa, rastlösa och överspända.

Roligaste jobbet
Roligaste jobbet och minnet, förutom att jag blev utskälld av en polis, var när jag fick åka till Emån långt ute i ödemarken för att möta Parkskoleelever som hade fiskedag. Egentligen skulle jag visa alla artiklar för Johan på redaktionen innan de skickades vidare till redigerarna. Men denna dag var Johan ute på viktigt uppdrag och jag skrev på eget bevåg ihop den lilla oansenliga artikeln som bottnade i genuin arbetsglädje. Till och med fotografierna, som annars var min akilleshäl, blev bra denna dag.

Inga kommentarer: