28 juni 2009

Bad och bokläsning vid Skiren


Skiren är en vacker badsjö i norra delen av Mönsterås Kommun. Tyvärr marknadsförs den inte ordentligt.

På besök vid Skiren
Idag besökte familjen den fina sjön Skiren någon mil norr om Finsjö i Mönsterås Kommun. Frugan och dottern badade. Jag glömde..ähum...oturligt nog mina badbyxor, men kom turligt nog ihåg min bok, goda kex och kall dricka.


Dottern tog sig ett dopp, lyckligt ovetandes om den snok jag såg i vattnet.

Skiren marknadsförs inte ordentligt - nämns ännu inte på Kommunens hemsida
Skiren har varit på tapeten tidigare, både på Bloggen och i lokalpressen (se här, här och här). Jag uppmärksammade då att Mönsterås Kommun är ytterst dålig på att marknadsföra badsjön och naturcampingen, samt att det föreföll tveksamt om kommunen ens ville sköta området längre. Visserligen nämns numera Skiren i förbifarten i en reklambroschyr för Kalmar Län, men på Kommunens hemsida får Skiren inte alls vara med, trots flera påpekanden från undertecknad. Kommunen säger att det är svårt att få ekonomi på campingen. Må så vara, men det är kanske inte så underligt när man inte marknadsför den ordentligt.


Trots att naturcampingen inte marknadsförs ordentligt fanns det något enstaka tält och en liten husvagn på plats idag.

Handikapptoaletten stängd
Idag noterade jag att kiosken är stängd även denna sommar, vilket förmodligen beror på att den inte skulle få vara ifred på nätterna. Allvarligare är att handikapptoaletten var stängd i servicehuset. Det är inte första gången som handikappade drabbas i Mönsterås (bibliotekets dåliga handikappanpassning, kommunens undfallenhet gentemot affärsmännens trottoarskyltar etc), vilket får mig att fundera på hur det står till med kommunens handikappolicy.


Kiosken är stängd i år igen.

Inga kommentarer: