12 oktober 2009

Mina källor, silly season och invandrare

Någon skrev en kommentar angående mitt inlägg om silly season och framförde principiellt viktiga synpunkter som jag skall bemöta.

1. Personen frågade varifrån jag får informationen om fotbollsspelarna.
Svar: Jag avslöjar aldrig mina källor. Jag får min information från flera håll. Ibland är det ganska säker information, ibland inget annat än just rykten. I normala fall skriver jag inte om rykten, men just när det gäller silly season gör jag gladeligen ett undantag. Det ingår i eftersäsongsspelet där media spekulerar minst lika mycket. Lag och spelare brukar väl inte vara så överförtjusta i detta, men det är liksom en del av det roliga spelet att media och bloggare skall komma på vad som pågår. Jag rekommenderar att man tar det för vad det är. En lek. Sedan tror jag det är bra att spelare vänjer sig vid att det är så det funkar. För den som är intresserad av mer silly season rekommenderar jag någon av länets fotbollsbloggar, exempelvis Fotbollsbloggen. Dessutom spelas ju en del testmatcher med inbjudna spelare så här på hösten. Där kan man vara och spana, tex med kikare i kullen bakom IP ; ) (smile). GIF spelade ju mot Långemåla häromdagen, exempelvis. Jag syntes inte, men var förstås där.

2. Samma person tyckte att jag gick lite för långt med det jag skriver.
Svar: Jo, men man har aldrig säker täckning för det man skriver under silly season. Det ingår som jag skrev ovan i spelet. Jag är tacksam för åsikter, men om jag skulle ta in vad alla tycker så skulle inget bli skrivet. Jag brukar tänka som så att om någon tycker att jag går MYCKET för långt, så har jag förmodligen hittat en lagom nivå.

3. Personen efterlyser att jag skall skriva om invandrare som hon/han tycker tar hit all möjlig skit. Enligt personen säljs det piller och annat otäckt från ortens pizzerior.
Svar: Invandrarfrågan är oerhört komplex. Men det räcker ju med att se på Mönsterås GoIF så ser vi vad mycket fint invandrarna bidrar med. Att det sedan kan uppstå kulturkrockar och integrationsproblem är en helt annan sak. För egen del kan jag dock säga att i Mönsterås har jag aldrig haft några problem med invandrarungdomarna. De har alltid uppträtt väldigt artigt och belevat. Däremot har en del infödda svenskar vållat mig betydligt större bekymmer. Det kan säkert vara annorlunda i storstädernas förorter, men jag skriver om Mönsterås. Jag är själv gift med en invandrare från Finland. Skulle vara intressant att veta vilken skit hon har tagit hit. Vad gäller ortens pizzerior så är det en allvarlig anklagelse. Självklart följer jag upp den om jag får mer detaljer i ett vanligt mejl.

Tillägg 15/10: Jag kommer av flera skäl INTE att följa upp "pizzeriaspåret".

25 kommentarer:

Anonym sa...

Fruktansvärt att personen som påstår sig känna till "pillertrillande" inte polisanmäler detta. Också konstigt att personen efterfrågar Jonnys källor. Det är väl olagligt att efterfråga källor?
Cia

Jonny sa...

Tack för din kommentar! Jag är lite osäker på hur det är med efterfråga källor från privatpersoner. Skulle gissa att det finns en gråzon. Kanske bäst att ta reda på det. Att tjänstemän inte får efterfråga källor är nog klart, men det kanske gäller alla.

Bert sa...

Jonny, vad har du för åsikter om HEDERSMORDSKULTUREN som utövas här i Sverige av invandrarna från främst Mellersta Österns länder?

De drabbande av HEDERSMORDSKULTUREN är som du vet främst unga kvinnor - minns du mördade "Pela och Fadime?
Svenska sociala myndigheter känner för närvarande till att det i Sverige är ca 4000 unga flickor/kvinnor som lever under dagligt hot om dödligt våld utövat av invandrade HEDERSMORDSFÖRETRÄDARE i Sverige.
Känner du till uttrycket "BALKONGFLICKOR" Jonny, eller har du förträngt dessa offer till förmån för duktiga fotbollsspelare från Irak, Turkiet, Iran
mfl andra muslimska länder.
Det är främst från dessa länder som de invandrade fotbollsspelarna i Mönsterås Goif kommer eller härstammar ifrån. Har du Jonny någon gång frågat om dessa fotbollsspelares inställning till denna(HEDERSMORDSKULTUREN)med dem och deras föräldrar IMPORTERADE KULTURELLA SKIT.

Vade det gäller PIZZERIORNA i Mönsterås är de säkert inte bättre eller sämre än vad övriga landets PIZZERIOR sägs vara vad det gäller brottslig verksamhet.

Jonny sa...

Hederskulturen finns i Sverige. Det är väl ytterst få som förnekar det. Varför skulle jag ha förträngt det. Jag har till och med engagerat mig i frågan vid ett par tillfällen.

Men kopplingen till spelarna i GIF tycker jag är oförskämd. Det finns ingen anledning för mig att gå runt och registera människors kulturella preferenser. Nazi-fasoner!

Bert sa...

Jonnycitat, "Nazi-fasoner!"
Nej du, om nåt är Nazi-fasoner så är det väl Hedersmordskulturen.

Jonny sa...

Jo, men Bert. Du som starkt ogillar SÄPO, gamla Stasi etc, kan väl inte mena på allvar att jag skall springa runt och fråga folk om hur de ser på hedersmord, utan att de gjort sig skyldiga till något. Den där typen av jobb var ju Gestapo och Stasi duktiga på.

Bert sa...

Jonny, du har i och med din senaste kommentar i detta inlägg avlossat ett vådaskott som träffat dig själv - som man säger, du har skjutit dig själv i foten.

Jonny, vad är det du har sysslat med de senaste veckorna: jo, du har precis som en SÄPO, STASI eller GESTAPO-gubbe sysslat med informations inhämtning om ett antal privatpersoner. Du har personligen kontaktat dessa privatpersoner med annledning av deras medlemskap i en facebookgrupp som vill legalisera en nu i Sverige förbjuden drog "Cannabis" - vilket inte är förbjudet!
Troligtvis har du varit tvungen att skaffa dig ett medlemskap och inloggningskonto hos den aktuella facebooksgruppen för att koma åt namnen på spelarna och styrelseledamoten i Mönsterås Goif.

Vem är det som agerar SÄPO, STASI och GESTAPO-gubbe - jo, du Jonny!

Jonny sa...

Så var det inte. Jag är sedan länge medlem på Facebook och cannabisgruppen är offentlig. Jag råkade snubbla in där när jag skulle skriva en helt vanlig artikel om droger.

Om jag då upptäcker att aktiva i ansvarspositioner i GIF förespråkar legalisering ac cannabis så är det självklart att man agerar. Idrott som skall stå för hälsa och sunt leverne och har med barn och ungdomar att göra kan förstås inte sända ut helt andra signaler via privatpersoner på fritiden. Jag har argumenterat klart om det. Därifrån är steget mycket långt till att fråga ut helt oskyldiga människor om deras kulturella preferenser vad gäller hedersmord. Det har liksom inte med idrottslivet att göra. Om jag däremot hade upptäckt att aktiva inom GIF förespråkar hedersmord på sin fritid, så hamnar saken i en annan dager.

Bert sa...

Visserligen har du haft 13 rätt på stryktipset några gånger men att också bara av en tillfällighet vid surfande på nätet träffa på personer som du känner till namn och utseende som förespråkar Cannabis samtidigt som de är verksamma i Mönsterås Goif är nog mer än en tilfällighet - tips från en Goif:are är troligvis upprinnelsen till ditt ingripande.
Om inte, så har du säkert också vunnit drömvinsten på Lotto.

"Idrott som ska stå för hälsa och sunt leverne" skriver du - nej du, det är precis tvärt om, idrotten ger de allra flesta idrottsutövare skador och men för resten av livet och var har du beviset för att idrottare generellt är mer sunda och lever mer sunt än den övriga befolkningen.

Det borde vara en självklarhet att etniska grupper som är bosatta i Sverige och där HEDERSMORD praktiseras/utförs i Sverige kollektivt skulle avhysas tillbaka till sitt ursprungsland.

Jonny sa...

Du får sista ordet Bert. Kan bara försäkra att det var en slump. Fick inget tips.

När det gäller religion och invandrare så har vi helt olika uppfattningar, även om jag aldrig har förnekat integrationsproblemen.

Bert sa...

Integrationsproblemen för invandrarna i Sverige är väl mera att se som att det är invandrarna och sossepacket som anser att det är vi svenskar som ska anpassa oss till invandrarna och sossepacket.
Nej du!

Religion har alltid varit, är för närvarande och kommer alltid att vara en kvarnsten om halsen på alla folk - märkligt att en studerad och upplyst person som du inte har tagit lärdom av all den historia du tagit del av under dina år som Historiker.

Jonny sa...

Ibland är du bara plump, Bert. Räcker med att konstatera att det är ateistiska ideologier som orsakat störst olycka i världen. Kan väl också notera att några av världshistoriens största intellektuella har varit kristna. Det räcker så. Vill du plumpa på, så varsegod. Känner inte riktigt igen dig, Bert.

Anonym sa...

Jag tycker Bert värkar helt ok han säger vad han tycker om dit skriveri om dina inlägg föra veckan om alla GIF medlemmar du har värkligen gjort intrång på privatpersoner läge ner dit skit ..........

Bert sa...

Plump = grov och ohyfsad.
Tänk, jag som tyckte jag var riktgt artig och belevad, ja det är nog mer än religion och invandring vi har olika syn på.
Men om du känner dig sårad så ber jag om ursäkt.

Du skriver: "ateistiska ideologier som orsakat störst olycka i världen".
Jonny, vem/vilka är det som genom alla tider välsignat de krigförande ländernas vapen - jo, de teologiska ideologiernas företrädare, biskoppar, präster, mullor, ayjatollor osv.
Teologierna har lika stort ansvar för olyckorna som hänt i genom årtusendena som de ateistiska dito.
Alltså precis lika skylldiga!

Jonny sa...

Bert: Äsch, inte för att jag känner dig, men du är ju en frisk fläkt i Mönsterås. Det tycker jag även om vi ser olika på en hel del. Men ibland tar du i så in i norden.

Anonym: Jag känner igen ditt sätt att skriva. Du är den enda som kritiserar mig för det jag skrev om GIF och cannabis. nu var ju inte just den historien som Bert kritiserade mig för, utan frågor kring hedersmord och något annat. Många har tackat mig för att jag tog itu med cannabishistorien. Du är den ende som kritiserar mig. Underligt, eller hur?

Anonym sa...

En eloge till Jonny som avslöjade cannabisfjollandet från gifmedlemmen! Modigt gjort!

Annan gifmedlem

Anonym sa...

Heja Jonny! Tycker som anonym. En eloge till dig. Civilkurage att ta itu med knarkförespråkarna.
Johanna

Peppe sa...

Starkt jobbat Jonny.Jag håller på dig.Knark och fotboll hör ej ihop

Bert sa...

Du Jonny, du gav ingen replik på välsignandet av vapen i krig!

Det är sant Jonny, du känner mig inte, var tacksam för det. Du förstår, jag betraktas av de flesta som något katten släpat in.
Men som jag brukar säga: ju fler fiender, ovänner och ryggvändare en man har/känner, ju mer man är han.
När så personer man aldrig varit i personlig kontakt med tidigare vet vem man är och visar upp sitt förakt så har man uppnått en viss status.

Jonny sa...

När kyrkan har lierat sig med den politiska makten så har det alltid gått snett. Du kan se på korstågsepoken och de nationella kyrkorna där kungen stod över ärkebiskopen. Jag förnekar inte det, även om det faktiskt inte har förekommit särskilt omfattande svärdsmission. Men samtidigt hade du kloster och lokala församlingar som gjorde ett viktigt arbete för att utveckla jordbruk och ny teknik, diakoni etc. När frikyrkorna kom var det ju delvis en reaktion på den etablerade kyrkans koppling till politiska makthavare. Jehovas drev det längst, men det genomsyrade de flesta frikyrkor.

Nog är det tråkigt att du blir så illa behandlad i Mönsterås. Jag har i alla fall inte bidragit till det.

Anonym sa...

hmmm.....hade Jonny i historia på Växjö universitet runt 1997. Bättre & klokare människa får man leta efter. Ni som gnäller vet nog inte vad han går för.

borre sa...

Hörru bert, jag är riktig sugen på en diskusion med dig över en fika, vad det gäller dina kommentarer om invandrar o mönsterås överhuvudtaget, man märker att du är en soffliggar som gillar skriva om saker och diskutera politik, du är alltid välkommen på en stor debbat med mig, så kanske jag bjuder på en pizza också..hör gärna av dig.
MVH borre som spelar i Mönsterås gif..

Bert sa...

Vad är det som gör att somliga religioner blir större än andra - ja, inte är det för att de är mer sanna än andra och att religionernas gräsrötter har valt just den religionen av egen fri vilja.
Nej, all religion har på ett eller annat sätt alltid påtvingats människorna under hot av något slag, oftast då svärdshot, krig, tvångskonverteringar, indoktrineringar eller utlovade helvetesstraff.

Kristendomen hade säkert fortfarande varit en liten religion eller kanske inte ens funnits till om inte den romerska eliten med kejsaren i spetsen konverterat till kristendomen i slutet av 300-talet e.kr.
Kejsaren ifråga använde sig av tvångsspriding av kristendomen i det romerska riket och så har det gått till i de allra flesta geografiska områden där kristendomen är den dominerande religionen.
Stora dominerande religioner sprids inte av egen kraft utan först när personer med stor värdslig makt upptäcker att de med den nya läran kan vinna ännu mera rikedomar och makt.

Jonny, du nämnde att munk/kloster företeelsen varit drivande i införandet av ny teknik i exv jordbruket och så är det säkert. Samtidigt var munkrörelerna också stora jordägare som utan skrupler utnyttjade de egendomslösa arrendatorerna/nyodlarna/landborna.
I Maja Hagermans bok "Spåren av kungens män" finns ett känt skriftligt avtal från 1347 presenterat mellan en landbo och munkarna på Fogdö kloster i Södermanland - avtalet gav landbon rätt att bedriva nyodling i klostrets skog under 7 år. Alltså röja ny odlingsmark vilket är ett enormt tungt arbete. Nyodlaren skulle dessutom uppföra de byggnader som ansågs behövliga för en dylik gård.
När så de sju åren var till ända skulle landbon utan någon som helst ersättning lämna över allt han åstakommit till munkarna på det omnämnda klostret - ytterst hårda vilkor, eller hur!

Den behandling jag bestås med är en direkt konsekvens av den konservatism som finns nedärvd i byggden allt sedan kristendomen och dess förslavande lära gjorde intåg i denna del av världen.
Och det jäv... är att ytterligare en förslavande ism, Islam, är på god väg att sätta sin kräkäckliga prägel på hur livet ska levas, fy fan!

Bert sa...

Hörru Borre! Om du presenterar dig med för och efternamn så kan vi starta en diskussion om invandring och Mönsterås i allmänhet.
Dock föredrar jag att föra diskussionen på nätet exv vis på min blogg.
Samtal över en fika eller en seg pizza blir en väldigt kortfattad diskussion.
Sen är det så att jag sätter inte mina fötter inne i någon av pizzeriorna här i Mönsterås med omnejd. Jag kan garantera dig att om jag skulle sätta mina fötter i någon av dem så skulle du inte vilja vara närvarande - garanterat!

Jonny sa...

Bert: Förmodligen förnyades kontraktet efter sju år. Hur som helst så är det svårt att debattera sådant i kommentarer. När kristendomen lierat sig med makten har det ofta gått snett. Men du skriver bara om pyramidens topp. Kristendomen består också av alla de vanliga människor som utgör församlingen. I Norden fick de det betydligt bättre när kristendomen kom hit. Barn och kvinnor garanterades ett värde jämfört med hedendomen. Heder och blodshämnd ersattes på sikt av domstolar och strävan efter försoning. Omsorgen om fattiga, sjuka och avsidestagna utvecklades enormt. Skolor, ny teknik, lärdom etc kom till våra bygder, träldomen avskaffades.

När sedan länder övergav kristna värderingar och ersatte dem med nazism och kommunism...ja det var då de verkliga folkmorden tog vid.

Sedan är det ju så att vi har religionsfrihet. Du har ju valfrihet att avstå, men kan inte förbjuda någon att utöva religion. Ganska enkelt.

Sedan vidhåller jag att svärdsmissionen inte var särskilt vanlig, även om den förstås fanns. Det vanligaste var att kyrkan skickade missionärer likt Ansgar och andra.