27 juli 2012

OS för sista gången på SvT

Nu börjar sommar-OS, och det lär bli sista gången man får njuta av spelen som man är van vid. SvT lär inte ha råd att sända spelen längre. Från och med nästa OS blir det kommersiella reklamkanaler som tar över, vilket lär påverka vilka grenar som ges utrymme. Reklamkanaler har ju inget intresse av att visa små udda sporter, utan lär satsa på de stora publikdragande grenarna som reklamköparna vill ha. I alla fall lär det bli så om Aftonbladet har rätt i sin analys.

För en av de stora tjusningarna med OS är ju att plötsligt finna sig fast i en rafflande duell i bågskytte. Eller varför inte ödsla en timme på den dramatiska kanotslalomen. Och så givetvis några högtidsstunder med vattenpolo, rodd, fäktning och triathlon. Allt ackompanjerat av kommentatorer som verkligen kan sina grenar på gränsen till nördidioti. Så lär det inte bli när reklamkanalerna tar över. Då tar hysterin över.
Så jag tänker verkligen ta vara på OS denna sommar. Njut av SvT:s professionella kommentarer och bredd. Bara tanken på friidrott utan Jacob Hård gör mig svimfärdig (glöm inte Jacob Hårds insats som Tintinröst på Solens tempel 1969-1971).

Inga kommentarer: