17 februari 2013

Nedtrappning

Nedtrappning
Jag tänker trappa ner på mitt ideella engagemang i olika sammanhang. Känner mig helt enkelt trött både till kropp och själ och nå´n gång ska väl även jag ”lyssna på kroppen” som det brukar heta. Jag gillar egentligen inte uttrycket, som är lite flummigt, men jag kommer inte på något annat just nu.

Fokusera
Det här året har jag hittills varit mer sjuk än frisk med förkylning, influensa och nu bihåleinflammation. Lägg därtill allt annat som tynger i denna värld. Jag kommer därför inte att åta mig fler uppgifter, utan tvärtom skära bort en hel del. Allt för att kunna fokusera på det jag verkligen vill just nu – skriva min deckare färdigt och få tillbaka hälsan och krafterna.
...vilket betyder
I praktiken innebär det att blogginläggen kommer att bli färre och att engagemanget i föreningslivet kommer att begränsas till enbart det jag känner lust till, istället för det som förväntas.  

Jag kommer säkert att gå på så gott som alla fotbollsmatcher, men tänker fokusera mer på att njuta av matcherna än att anteckna allt som händer.  Jag älskar GIF och lokalfotboll, men har under dessa år också blivit desillusionerad av all spelaromsättning som finns. GIF klarade sig bra i år, men när man ser spelare som inte ens sörjer, utan till och med raljerar, för att de lämnar sin moderklubb, så känns det som att man inte vill vara med längre. Men som sagt, det gäller ju inte GIF i år, och självklart ska jag skriva om lagets framfart i fyran. Det kommer säkert att bli ett fantastiskt fotbollsår.
Vad gäller lokalhistoria, så kommer jag att begränsa engagemanget utanför jobbet en tid. Ska dock skriva färdigt artiklarna om Kråkerum och ge ut dem som särtryck, liksom hålla min kulturafton den 19 mars.

Men annars…jag tänker fokusera på familjen, min bok och på hälsan. Det kräver tid. Jag kan inte fortsätta skriva blogginlägg varje kväll, hålla föredrag eller engagera mig överallt om jag samtidigt ska gå långa promenader och skriva deckaren färdig. Nu ska jag försöka lära mig att prioritera, vilket tyvärr innebär att man inte kan vara alla till lags.
Jag är långt ifrån utslagen och hoppas vara tillbaka i form och med min deckare om några månader.

1 kommentar:

Anonym sa...

Vi förstår dig. Men det är samtidigt synd att vi får mindre att läsa här. Men summan av helheten måste gå ihop.