10 juni 2009

Vad är viktigt på Parkskolan?

Hur var det nu?
Det kastades visst inga stolar på Parkskolan i Mönsterås, det var någon som knuffade ett bord så att en stol ramlade av, om vi skall tro dagens Barometern/OT. Det är ju uppenbarligen inte helt solklart vem man kan lita på.

Detaljerna skymmer grundproblemet
Men spelar det egentligen någon större roll om någon kastade en stol eller knuffade ett bord så att en stol ramlade av? Media fastnar ofta i detaljer i händelseförloppet, i stället för att analysera det djupare grundproblemet.

Brister i arbetsmiljön
Oavsett vad som hände så upplever lärare att eleverna beter sig så illa att det påverkar undervisningen och arbetsmiljön på ett allvarligt sätt. Om då lärare spetsar till sina beskrivningar av vad som hänt, så är det bara ett rop på hjälp. Lärarna är kanske inte vana att få gehör och därför överdriver man lite. Så skulle jag tolka det som har hänt.

Det är som när min dotter är sjuk och jag behöver hjälp av Vårdcentralen - jag lägger alltid på en grad i feberrapporten för att verkligen vara säker på att få träffa en läkare. Erfarenheten säger mig att man annars inte tar sjukdomen på allvar och så får man direktiv att avvakta.

Läs även här, här och här.

Inga kommentarer: