27 augusti 2009

Gemensam lista eller inte i kyrkovalet i Mönsterås?

Vad gäller? Gemensam lista eller inte?
"I Mönsterås samlas alla partier på en enda lista under namnet Din kyrka". Ja, så kunde vi läsa i Östran häromdagen i en artikel inför det stundande kyrkovalet. Samma besked gavs i Barometern/OT. (se min artikel på Mönsteråsbloggen här)

I "Mönsterås-Bladet" som kom med dagens post säger dock Socialdemokraterna i en annons - "Vi går ut med en egen lista". Därefter listas kandidaterna.

Som läsare blir man förstås förvirrad. Vad gäller? Gemensam lista för alla partier eller inte? En kontakt med S gav mig beskedet att det blivit helt fel i tidningen och att S verkligen skall ha en egen lista.

Socialdemokraterna glömmer också kyrkans huvudperson
Hur som helst så noterar jag att inte heller Socialdemokraterna nämner kyrkans huvudperson, Jesus, i sin annons. Man kan fråga vad som skiljer sossarnas kyrka från en vanlig humanitär förening. Bland punkterna nämns fina saker som alla människors lika värde, religionen som en del av kulturen, kyrkan som resurs i välfärdssamhället och kulturarvet. Bra, men inte ett ord om Jesus eller hur man vill att gudstjänstlivet skall utvecklas.

Lalle och hans vänner i Din kyrka tyckte ju att ateister skulle kunna vara medlemmar i kyrkan. Socialdemokraterna nöjer sig med att, utöver bekännare, välkomna sökare och tvivlare. Nu är det väl ändå så att även vi bekännare är sökare och tvivlare på samma gång. Man blir ju aldrig färdig som kristen. Det finns alltid nya prövningar och erfarenheter på korsets anti-egoväg. Men det får inte bli så att det är ett ädelt självändamål att vara sökare. Man söker ju för att finna något. Förhoppningsvis finner man det man söker i Svenska Kyrkan.

3 kommentarer:

Bert sa...

Saknad och efterlyst av Jonny, citat" inte heller Socialdemokraterna nämner kyrkans huvudperson, Jesus, i sin annons".

Varför saknas Jesus i sossarnas annons: därför att sossarna inte vill stöta sig med muslimerna här i kommunen, övriga Sverige och omvärlden.

Och så är det ju så med sossar att de starkt ogillar superhjältar som Jesus, Bigles, Fantomen, Stålmannen, Spindelmannen, Läderlappen mfl uppdiktade västerlänska rättsskipare.
Av någon anledning accepterar däremot sossarna muslimernas superhjälte mohammed som i koranen predikar om olika värde på människor utifrån om människorna är muslimer eller otrogna hundar som exv kristna.

Jonny sa...

Eller är det måhända så att många socialdemokratiska kyrkopolitiker själva betraktar Jesus som en sagofigur eller i bästa fall en sedan länge begravd snäll fabror? Brukar de delta i gudstjänstlivet? Det tycker jag man kan förvänta sig av den som vill vara med och bestämma i kyrkan.

Muslimerna tror i alla fall att Jesus var en profet. Jag befarar att många sossar inte ens tror det. Men osvuret är väl som alltid bäst. Man ska kanske tolka allt till det bästa.

Bert sa...

Med över 70 år av sossestyre så vet vi att sossar gärna vill styra och bestämma i allt även om de inte har den minsta susning/kunskap om det de vill bestämma om.

Jodå, muslimerna har ju fler personer ur bibelns persongalleri än Jesus gemensamt med de kristna och Judarna, exv Abraham.
Om jag inte minns fel så har islam precis som kristendom har sitt ursprung i Judendomen - Judendomen i sin tur har ju sitt ursprung i flera andra äldre religioner där bortifrån mellanöstern.

För mig framstår det som mycket märkligt att västvärldens religiösa tillber en Jude, en person som är ytterst närbesläktad med de arabiska folken.

Det hade varit bättre med den naturdyrkan som fanns här i norden innan eländet kristendomen och nu ett ännu värre elände, islam, påtvingades nordborna.