27 mars 2010

Det mystiska partibytet

Lokalpressen ligger två veckor efter
Noterar att Barometern/OT idag uppmärksammar att Mönsteråsprofilen Torsten Pålsson byter parti från KD till Centerpartiet, något som Mönsteråsbloggen skrev om redan för två veckor sedan. För den som undrar så är Torsten Pålsson Chatrine Pålsson Ahlgrens svåger.

Vill inte förklara
Det som förvånar mig är att den vanligtvis öppenhjärtige Torsten Pålsson inte vill förklara för tidningen varför han byter parti. Han säger att partierna är ganska lika och att han inte vill gå in på det närmare.

Olika ideologiska rötter
Nå, så enkelt är det förstås inte. Väljarna borde få svar. Partierna har olika ideologiska rötter. Centerpartiet har mig veterligt ingen strävan att bygga på kristna värden, låt vara att KD i mycket har frångått sin kristna värdegrund för att passa in i Alliansen. Men varje seriös väljare frågar sig förstås om Torsten har tänkt igenom sin ideologiska omsvängning? Eller handlar det inte om ideologi? Ibland fungerar ju inte personkemin i små partigrupper, vilket ibland kan föranleda mystiska partibyten. Nå, eftersom han inte vill berätta så är fältet öppet för spekulationer.

Inga kommentarer: