28 mars 2011

Premiärnerver VI - Mörbylånga får det svårt. Inför division 5 sydöstra 2011

Mörbylånga GoIF
Seriestarten närmar sig med hast och jag går raskt vidare med min presentation av lagen i division 5 sydöstra. Tidigare har jag presenterat Böda/Högby, Glömminge IF, IFK Kåremo, Ljungbyholms GOIF och Läckeby GOIF. Idag är det dags för Mörbylånga GoIF – ett av de fyra ölandslagen i femman.


Mörbylånga ligger på södra Öland.

















Pendlat mellan fyran och femman
Mörbylånga GoIF bildades 1933 och spelar på Skansen. De senaste åren har man, liksom en del andra lag i serien, pendlat mellan fyran och femman. Mörbylånga får man aldrig räkna ut då de förr eller senare alltid brukar komma tillbaka och till slut gå upp i fyran igen. Det lär dock knappast ske i år, även om truppen verkar bred och enligt hemsidan består av över 40 spelare. Men förra året fick man kvala sig kvar i femman efter en målsnål säsong där man spelade sämre hemma än borta, och det är inte mycket som talar för Mörbylånga i år heller. Av någon outgrundlig anledning förmår man inte snickra ihop ett vinnande lag trots den breda truppen.

Nyförvärv: Emil Johansson (comeback), Marcus Alnefjord (Kåremo), Johan Hellsten (comeback). Dennis Nordqvist (Hulterstad, återvändare). Jonny ”Puma” Näslund (Hulterstad).

Förluster: ?

Ingen imponerande försäsong
Försäsongsmatcherna har hittills inte imponerat. Det blev först förlust mot seriekonkurrenten SSG med 1-3. Därefter ny förlust med 1-2 mot Högsrum (div 6). Sedan kom första vinsten mot Högsrum med 4-1. Därefter kom 3-3 mot Glömminge och förlust med 1-2 mot Böda/Högby, båda lagen i division 5 sydöstra. Senast slog man två division 6 lag i Smålandscupen – Persnäs med 2-0 och Möre med 4-2.

Resultat senaste åren
2010 – 10:a i division 5 sydöstra. Negativt kval.
2009 – 5:a i division 5 sydöstra.
2008 – 11:a i division 4 sydöstra. Degradering.
2007 – 8:a i division 4 sydöstra.
2006 – Seriesegrare i division 5 sydöstra.
2005 – Sist i division 4 sydöstra. Degradering.
2004 – 9:a i division 4 sydöstra.
2003 – Seriesegrare i division 5 sydöstra.
2002 – 5:a i division 5 sydöstra.

Inbördes möten: 2009 vann först Mörbylånga med 4-1, men i returen vann Mönsterås med 5-2. 2007 vann först Mörbylånga med 4-1, sedan Mönsterås med 3-0.

Mitt tips: Nedre halvan med risk för kval. Inget tyder på att Mörbylånga är avsevärt bättre än förra året, men den breda truppen gör att man slipper direkt nedflyttning.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Kul blogg men men vi ska spela om det först innan vi dömmer några lag.
Välkomna till Skansen

Mvh
Anders Larsson
tränare Mbla GoiF

Jonny sa...

Ja, det är klart. Jag skriver bara lite försnack och tippar lite. Det brukar slå fel varje år. Hittills har jag tippat de fleta lag på nedre halvan, så jag får väl göra en extra artikel innan det drar igång.

Kanske bäst att förtydliga att jag inte ingår i GIF, varken som spelare eller ledare, utan jag är bara en intresserad vid sidan om.

Allt gott/Jonny

Din Del sa...

Sjukt bra intiativ av dig femman hamnar annars precis under vad folk bryr sig om, skit kul att läsa. De ska du ha en stor elogé för