11 april 2010

Inför premiären i division 5 nordöstra - FC Vimmerby

Idag fortsätter jag i rask takt kartläggningen av Mönsterås GoIF:s konkurrenter i division 5 nordöstra. Tidigare har jag skrivit om Besa FF, Fågelfors IF, Hjorted/Totebo, B.O.IF, Ariel, Ankarsrums IS och IK Tuna Södra. Idag handlar det om FC Vimmerby.

FC Vimmerby - farmarlag till Vimmerby IF
FC Vimmerby inget annat än division 2 laget Vimmerby IF:s farmarlag, eller ungdomslag om man så vill. De lär också träna med moderklubben. Jag erkänner gärna att jag inte tycker om den här typen av fenomen. När större lags ungdoms- eller b-lag går in i seriespel så förstör man den genuina klubbfotbollen. Gamla småklubbar som kämpar har varken de resurser eller fördelar som storklubbarnas farmarlag kan uppbringa. Nej, det här känns inte roligt. För fotbollens skull är FC Vimmerby det enskilt viktigaste laget att slå i årets serie. Skjut ner dom till sexan igen! Tyvärr lär det inte gå.

Ångar på
FC Vimmerby vann förra säsongen division sex och vann dessutom de flesta matcher med flera måls marginal. Årets träningsmatcher verkar man i stort sett ha fortsatt i samma stil. Även mot division 4 lag har man vunnit, och ibland stort.

I en artikel om Vimmerby IF står det: Truppen har breddats rejält med starka nyförvärv vilket skapat hård konkurrens om platserna och detta kommer även gynna FC Vimmerby som gör sin första säsong i femman. Jag tror och hoppas att VIF klarar kontraktet och kan klara av att etablera sig i tvåan samtidigt som FC vinner division 5.

Så mycket mer vet jag inte, men FC Vimmerby lär bli en obehaglig överraskning för de flesta lag.
Mitt tips: Topplag.

Inga kommentarer: