10 april 2010

Inför premiären i division fem nordöstra - IK Tuna Södra

Idag fortsätter jag kartläggningen av Mönsterås GoIF:s konkurrenter i division 5 nordöstra. Jag får öka tempot om jag skall hinna med alla lag innan premiären. Tidigare har jag skrivit om Besa FF, Fågelfors IF, Hjorted/Totebo, B.O.IF Ariel och Ankarsrums IS. Idag är det dags för nykomlingen IK Tuna Södra.

IK Tuna Södra
IK Tuna Södra är nykomlingar i femman efter att förra året ha vunnit division sex relativt överlägset utan en enda förlust. IK Tuna Södra har emellertid åkt jojo mellan femman och sexan de senaste tio åren. Ytterst sällan har man klarat sig kvar i femman mer än ett år. Ska det månne gå bättre i år? I en kommentar svarar man att ”Målsättningen för A-laget är att hamna bland topp 6 efter vårsäsongen, sedan sätts ett nytt mål inför höstsäsongen.”

Bra försäsong
Om man tittar på försäsongsmatcherna så ser det onekligen imponerande ut. I Smålandscupen har man vunnit över både seriekonkurrenten Överum (4-0), samt division sexlagen Storebro (4-1) och IFK Västervik (2-1). I övrigt har man slagit Frödinge med 2-1 och förlorat mot Västervik BOIS med 1-3. Sammantaget tyder detta på att man håller division femklass.

Är truppen tillräckligt bred?
Vad jag har förstått så har det väl varit lite si och så med uppslutningen på träningarna i vinter, men nyckelspelarna har i alla fall varit med. Ska man hålla en hel säsong är det nog trots allt viktigt att ha en hyfsat bred trupp.
Per-Erik Nilsson har slutat som tränare. Istället tar Sven-Arne Ericsson och Peter Jansson över.

Spelarförluster: Marcus Ericsson till Fårbo FF

Nyförvärv: Thomas Nilsson, back/mittfältare från Mörlunda GIF, Jens Haskett - 33-årig back/mittfältare som senast kommer från Frödinge/Brantestad, Christoffer Franzén - 30-årig målvakt från grannklubben i norr, IFK Tuna.

Spelar på Ljungvallen

Mitt tips: Undre halvan med goda chanser att hålla sig kvar.

Inga kommentarer: